V.l.n.r. Joop Huizing, Mark Limburg en Nanning Mol.
V.l.n.r. Joop Huizing, Mark Limburg en Nanning Mol. (Foto: © Bob Awick )
corona

Duizenden 'BEL' mondkapjes voor de zorg

  Coronavirus

BEL Burgemeester Nanning Mol van Laren en Joop Huizing (operationeel leider van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek/Flevoland) hebben vanmorgen drieduizend mondkapjes overhandigd gekregen van ondernemer Mark Limburg. De Blaricummer wist deze vanuit het Verre Oosten naar Eemnes te halen. Het bedrijf van Limburg ("wij ontwerpen en ontwikkelen de Europese collectie van Fila, Umbro en Mistral") heeft kantoor in Eemnes. Limburg is tevens voorzitter van de MCC in Laren. Een 'gouden' BEL-match!

Nanning Mol zette hem ruim twee weken op het spoor om deze zorghulpmiddelen te importeren. "Hij belde mij om te vragen hoe het met de vereniging gaat na invoering van de coronamaatregelen. Toen dacht ik dat ik als voorzitter van de MCC wel iets kon betekenen voor de samenleving. Ik ben links en rechts wat gaan rondbellen en dat heeft geresulteerd in een eerste zending van drieduizend mondkapjes. Vrijdag of maandag komen er nog een paar duizend deze kant op. Deze liggen nu bij de douane in China om vrijgegeven te worden."
En in de loop van volgende week verwacht Limburg nog een zending. In totaal zijn er dan een kleine 10.000 mondkapjes voor de zorg beschikbaar. De mondkapjes gaan allemaal naar de GGD Gooi en Vechtstreek die ervoor zorgt dat de hulpmiddelen gedistribueerd worden.

Toeterclubje

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de drum- en showband MCC. "Tot 6 april ligt het verenigingsleven helemaal plaat. Persoonlijk ga ik er vanuit dat dit tot eind april gaat duren", aldus Limburg, die verwacht dat het Nederlands Kampieonschap in juni waarschijnlijk niet doorgaat. "Ook is een fiks aantal optredens vervallen. Een behoorlijke streep door de rekening. We waren deze winter aan een hele andere aanpak begonnen en zaten hiermee in een goede flow. Jammer. Echter, het is natuurlijk maar een toeterclubje, waar overigens heel veel mensen dag en nacht mee bezig zijn. We moeten nu echter eerst een virusje killen", zegt hij. "Volgend jaar bestaan we negentig jaar en we gaan ook de honderd zeker halen."

Limburg heeft nog wel een opsteker voor alle MCC-leden. "Als we het virus overwonnen hebben, gaan we om de Coeswaerde lopen. Dat vindt ook de burgemeester een goed idee."

Gulle gevers

Burgemeester Mol noemt het een 'top actie'. "Afgelopen week heeft firma Kerkhof Laren ook een partij veiligheidsbrillen gedoneerd. En gisteren hebben Wilma en Marcel Hilhorst poffertjes gebakken voor onze verpleeg- en verzorgingshuizen. Hartverwarmende voorbeelden van inwoners en ondernemers die een helpende hand bieden in de strijd tegen het coronavirus." De gulle gevers hebben allemaal een bedanktelefoontje van de burgervader ontvangen.

Meer berichten