Foto:
corona

Aantal coronabesmettingen in Gooi & Vecht stijgt met tien

  Coronavirus

LAREN - Het aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek is de afgelopen week met 34 gestegen tot in totaal 752. Vooral de zondag was met tien nieuwe besmettingen - de grootste stijging sinds 1 juni - opvallend. 

Dat blijkt uit het zogenaamde Corona Dashboard van de GGD in deze regio. Daarop staat ook dat het in de teststraat in Bussum nu weer iets rustiger is dan vorige week toen op drie dagen meer dan 400 mensen zich lieten testen. Inmiddels zijn er in totaal bijna vijftienduizend mensen (met klachten) in de teststraat getest op Covid-19. Ook goed nieuws: in Tergooi liggen nog altijd nul coronapatiënten. 

De GGD meldt verder dat het bron- en contactonderzoek steeds complexer wordt. “Door het mooie weer en de vakantieperiode hebben mensen contact met veel andere – al of niet – bekenden”, aldus de gezondheidsdienst. “Helaas wordt de anderhalve meter regel hierbij niet altijd gehanteerd.” 

Een woordvoerder blijft er daarom op hameren om afstand te houden ten opzichte van elkaar en mensen met lichte klachten moeten zich laten testen. Wie zich laat testen moet totdat de uitslag binnen is in thuisquarantaine gaan. Overigens is de op het oog opvallende stijging van het aantal coronabesmettingen de laatste dagen nog geen reden tot paniek.

Meer berichten