<p>Regio Gooi en Vechtstreek heeft nu ook een Economie Dashboard waar in een oogopslag te zien is wat corona voor de regionale economie betekent.</p>

Regio Gooi en Vechtstreek heeft nu ook een Economie Dashboard waar in een oogopslag te zien is wat corona voor de regionale economie betekent.

(Foto: Regio Gooi en Vechtstreek)
corona

Regio toont invloed van corona op de economie nu ook in dashboard

  Coronavirus

REGIO - Regio Gooi en Vechtstreek toont nu ook in een speciaal Economie Dashboard de invloed van het coronavirus op de regionale economie. Eerder publiceerde de regio al een Corona Dasboard, waarop onder andere in een oogopslag te zien is hoeveel mensen positief getest zijn en er in het ziekenhuis liggen.

Meten is weten, is het motto dat de regio hanteert. De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie. Ook in Gooi en Vechtstreek zijn veel bedrijven getroffen. Wat betekent de coronacrisis voor de economie in onze regio? Van welke steunmaatregelen wordt gebruik gemaakt? Hoeveel WW uitkeringen zijn aangevraagd en hoe ontwikkelen de aanvragen?

Data
De antwoorden hierop staan in het Economie Dashbaoard. Met data worden de actuele ontwikkelingen op het gebied van economie en werk inzichtelijk gemaakt. Zo is onder andere te zien hoeveel faillissementen er zijn, hoeveel procent van de inwoners een WW-uitkering krijgt en hoeveel TOZO-uitkeringen er zijn verstrekt.

“Het is heel goed om inzichtelijk te hebben welke effecten corona heeft op de economie. Je ziet gelijk wat er aan de hand is. Het gaat nog wel eventjes duren en dan is het goed om dit ook inzichtelijk te houden”, laat een woordvoerder weten. “Kijk bijvoorbeeld naar faillissementen. Dit zijn er nu 24 ten opzichte van 54 in dezelfde periode in 2019. Onze regio heeft bovendien veel zelfstandigen en dat zie je ook meteen.”

Inzichtelijk
De data worden regelmatig geüpdatet. Voor veel beleidsmakers, maar ook voor ondernemers, werkenden en werkzoekenden kan dit dashboard bijdragen aan inzicht in de actuele situatie. Dit gebeurt bij een aantal onderwerpen zelfs op gemeentelijk niveau.

Het dashboard is organisch en dynamisch. “Mochten er bijvoorbeeld nog andere regelingen komen, dan kunnen we die ook toevoegen. En stel dat er bijvoorbeeld toch weer strengere maatregelen komen - en hopelijk is dat niet nodig - dan kun je ook zien welke invloed die hebben op onze economie.”

Meer berichten