<p>De teststraat is nu nog bij de brandweerkazerne in Bussum.</p>

De teststraat is nu nog bij de brandweerkazerne in Bussum.

(

Foto: Bob Awick

)

GGD-teststraat verhuist naar sportcentrum De Zandzee in Bussum

  Coronavirus

REGIO - De teststraat van de GGD, waar mensen zich na afspraak gratis op het coronavirus kunnen laten testen, verhuist naar het parkeerterrein van sportcentrum De Zandzee aan de Struikheiweg in Bussum. Dit ter voorbereiding op de het komende najaar.

“We verwachten dan meer aanvragen, want het is een periode waarin meer mensen griepachtige klachten zullen krijgen die passen bij het coronavirus”, vertelt GGD-woordvoerder Marian Walstra.

Groter en praktischer
De nieuwe locatie is groter en praktischer, waardoor er snel opgeschaald kan worden. De uitbreiding is nodig, aangezien nu al het aantal testaanvragen zienderogen toeneemt. “Afgelopen week - maandag tot en met zondag - waren dat er een dikke 2.500, terwijl dat de week ervoor nog ruim 2.000 waren.”

Op de nieuwe testlocatie, die woensdag 2 september opengaat, kunnen drie testlijnen worden opgebouwd. In de huidige teststraat bij de brandweerkazerne in Bussum is plek voor twee testlijnen.

Centrale ligging
Bovendien biedt zal de nieuwe behuizing meer werkcomfort aan de medewerkers. Zij kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Zandzee. Ook de centrale ligging en de goede bereikbaarheid hebben een rol gespeeld in de keuze voor het Bussumse sportcentrum. Door nu te kiezen voor één centrale plek wordt de tweede teststraat - in Loosdrecht - definitief niet in gebruik genomen.

De GGD-medewerkers kunnen het werk nog goed aan. Walstra: “We hebben genoeg mensen, waardoor we gemakkelijk kunnen op- en afschalen.” Voor het bron- en conactonderzoek krijgt de GGD Gooi en Vechtstreek landelijke ondersteuning. 

Allen bij klachten
Walstra benadrukt dat een coronatest alleen zin heeft als mensen klachten hebben. “Anders voegt een test niets toe. De insteek is: testen bij (milde) klachten.”

De afgelopen zeven dagen zijn er 61 positief geteste mensen, waarvan 35 positief getest in de teststraat. Momenteel is er in Tergooi één patiënt met coronaklachten opgenomen.

Meer berichten