<p>&#39;Toen wisten we niet wat ons te wachten stond. Nu wel&#39;, benadrukt het ziekenhuis.</p>

'Toen wisten we niet wat ons te wachten stond. Nu wel', benadrukt het ziekenhuis.

(Foto: Foto Miché / Bastiaan Miché)
corona

Tergooi: “Het is echt anders dan in het voorjaar”

  Coronavirus

REGIO - De cijfers van het aantal coronabesmettingen loopt nog steeds op, ook in Gooi en Vechtstreek. De afgelopen week werden er 403 mensen positief getest, waarvan 120 in de teststraat van de GGD in Bussum. In het Hilversumse ziekenhuis Tergooi liggen op dit moment tien coronapatienten in het ziekenhuis, waarvan drie patienten op de IC. 

Afgelopen vrijdag lagen er zeven coronapatienten in het Hilversumse ziekenhuis. “Het is wel echt anders dan in het voorjaar”, benadrukt een woordvoerder van ziekenhuis Tergooi. “Toen wisten we niet wat ons te wachten stond. Nu wel.” Tergooi zegt in het afgelopen half jaar sinds de eerste golf nooit gestopt te zijn met het organiseren van het ziekenhuis rondom het virus. 

Speciale coronatijd
Inmiddels is de hoofdingang door het toenemende aantal besmettingen en aangescherpte landelijke richtlijnen aangepast. De tenten zijn naar voren geplaatst en looplijnen voor bezoekers worden duidelijke aangegeven met hekken en borden. “Zo hopen wij dat de ingang, die via het triagepunt gaat, duidelijk en toegankelijker wordt in deze speciale coronatijd”, laat het ziekenhuis weten.

Mindervaliden en rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van een speciale doorgang aan de zijkant van het triagepunt. Zij hoeven niet in de rij aan te sluiten. Ook wordt duidelijker aangegeven hoe patiënten en bezoekers het plein voor de hoofdingang weer moeten verlaten.

Mondmaskers geven duidelijkheid
Daarbij is de mondkapjesplicht van kracht voor alle bezoekers, wat volgens het ziekenhuis erg goed verloopt. “Er is nog maar een enkeling die zonder een mondmasker komt. De meeste bezoekers dragen er uit zichzelf al een, net als al onze medewerkers.” Tergooi geeft aan dat de verplichting veel duidelijkheid  en helderheid geeft aan bezoekers.

Naast de zorg rondom corona focust Tergooi zich ook op de reguliere zorg, zodat die ondanks alle extra maatregelen door kan gaan.

Gooi en Vechtstreek
Voor het eerst sinds lange tijd zijn in week tijd meer dan 400 inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek positief getest op het coronavirus. Van de in totaal 2093 personen uit deze regio die de voorbije pakweg zeven maanden besmet zijn geraakt, waren dat er 403 de afgelopen zeven dagen.

Dat blijkt uit het Corona (COVID-19) Dashboard van de GGD Gooi & Vechtstreek. Van de 403 gevallen werden er 120 getest in de teststraat van de GGD in Bussum. Daar zijn afgelopen week 3412 mensen getest en kregen er 242 (dus ook mensen van buiten deze regio) een positieve uitslag.

Meer berichten