<p>De parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg in Huizen wordt ingericht voor een tweede coronateststraat van de GGD. </p>

De parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg in Huizen wordt ingericht voor een tweede coronateststraat van de GGD.

(Foto: Carin van den Berg)

Tweede coronateststraat GGD komt in Huizen

  Coronavirus

REGIO - De GGD neemt 29 oktober een tweede teststraat in gebruik. Deze teststraat komt op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg in Huizen.

Vanwege het grote aantal testen, is er behoefte aan testcapaciteit. De GGD is daarom op zoek gegaan naar een extra locatie in de regio, die goed bereikbaar is voor inwoners van de regio.

Er zijn een aantal locaties in Huizen bekeken en die van de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg kwam als enige geschikte in aanmerking. De teststraat zal voor een periode van 6 maanden starten, waarna - in onderling overleg tussen gemeente en GGD - per maand verlengd kan worden.

Fietsers en voetgangers
De locatie zal vijf bemonsteringsposities hebben, drie voor automobilisten in een tent met een oppervlakte van ongeveer 120 vierkante meter en twee voor fietsers en voetgangers in aparte tenten van elk 25 vierkante meter.

Daarnaast is het de bedoeling dat er voor de medewerkers van de GGD een tent geplaatst wordt om te pauzeren en dat er sanitaire voorzieningen en een opslag voor de bemonsteringsmaterialen geplaatst worden.  

Testafspraak
Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van de GGD. Het maken van een testafspraak kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur via het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02.

Meer berichten