Foto: Pixabay
corona

Veiligheidsregio: vier geen Halloween en Sint Maarten

  Coronavirus

REGIO - Wie de komende tijd toch Halloween en Sint-Maarten wil vieren, krijgt van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek het advies om deze vieringen op een alternatieve manier in te vullen, en zo nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Ook kerstmarkten gaan niet door. 

Op 31 oktober wordt Halloween gevierd in een aantal gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek en op 11 november Sint-Maarten. De dringende oproep vanuit de veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren.

Kersmarkten
Op advies van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek gaan ook kerstmarkten dit jaar niet door. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van Oud en Nieuw is nog niet bekend. Hierover neemt de veiligheidsregio naar verwachting na 9 november een besluit.

Eerder besloot de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek om de Sinterklaasintochten en andere Sinterklaasoptredens niet door te laten gaan. Digitale alternatieven zijn ruim voorhanden en de veiligheidsregio adviseert hiervan gebruik te maken. Op basisscholen en sportverenigingen worden wel mogelijkheden gezien om toch aandacht te kunnen besteden aan het kinderfeest.

Meer berichten