Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Forse stijging coronapatiënten in Tergooi

Coronavirus

Het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is de voorbije dagen fors toegenomen. En dat betekent dat alle zorg die kan wachten, aldus woordvoerder Wencke Fassbender, ‘helaas moet wachten’. 

Wekenlang was het aantal coronapatiënten binnen het ziekenhuis, ook toen vanaf begin december de aantallen nieuwe besmettingen weer stegen, met ongeveer zeventien redelijk stabiel. Maar nu staat de teller alweer op 24. Daarvan liggen er zeven op de intensive care (IC). En dat betekent dat de reguliere zorg verder is afgeschaald en er buiten corona momenteel alleen ruimte is voor spoed, semi-spoed, oncologische en poliklinische zorg.

Het aantal coronapatiënten op de IC is met zeven nog wel redelijk stabiel. Lange tijd waren dit er zes. En wie daar ligt, verblijft daar vaak voor langere tijd. Op de corona-verpleegafdeling is het - zeker vergeleken met de IC - veel meer een komen en gaan van coronapatiënten. Meestal kunnen de patiënten weer terug naar hun woning, maar - erkent de zegsvrouw - af en toe overlijdt er iemand. 

Duidelijk is nu wel dat er momenteel meer coronapatiënten het ziekenhuis binnen komen dan er weggaan. Daarom wordt er binnen Tergooi al nagedacht over uitbreiding van de cohort-verpleegafdeling. Dat is een puzzel, net als het rond krijgen van de personeelsroosters. “Het is nu alle hens aan dek, maar eigenlijk is het al wekenlang alle hens aan dek. Tot dusver lukt het de roosters rond te krijgen en is het steeds gelukt om de mensen die vrije dagen hadden deze konden behouden. Dat hebben zij ook hard verdiend.”

Uit de krant