In de Koninklijke Visio vindt het vaccineren tegen het coronavirus plaats.
In de Koninklijke Visio vindt het vaccineren tegen het coronavirus plaats. Foto: © Bob Awick

GGD Gooi en Vechtstreek begint donderdag 15 januari met vaccineren

Coronavirus

BEL - Ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek wordt drie dagen eerder begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers dan was gepland. Dat laat de GGD weten. De nieuwe startdatum is vrijdag 15 januari. 

Vorige week werd bekend dat Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg, op de grens van Bussum en Huizen, de regionale plek zal zijn waar het vaccineren tegen het coronavirus gaat plaatsvinden. “We zijn nu van alles aan het uitzetten, waardoor we de vijftiende kunnen starten”, aldus woordvoerder Irma Laméris. “We gaan er nu vanuit dat dit lukt.” 

Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Inmiddels is duidelijk dat ook personeel uit ziekenhuizen én huisartsen voorrang krijgen. De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen zes weken hun vaccinaties heeft ontvangen. In een later stadium - wanneer is nog onduidelijk - zullen ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd worden. 

Duidelijk is wel dat het aantal bezoekers van de twee teststraten van de GGD in Bussun en Huizen de afgelopen week fors is afgelopen. Stond het wekelijks aantal bezoekers de voorbije maand rond de achtduizend, afgelopen week waren dat er net iets meer dan zesduizend. Met name op 31 december en 1 januari was het rustig, erkent ook Laméris. 

Percentage ongewijzigd
Van die dik zesduizend bezoekers kregen er bijna 700 een positieve uitslag (11,29 procent). Dat percentage is ten opzichte van de dagen ervoor nagenoeg ongewijzigd. Bij elkaar opgeteld zijn dik achthonderdvijftig inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek afgelopen week positief getest. Een deel van hen liet zich dus elders testen. 

Sinds de uitbraak van COVID-19 in maart vorig jaar zijn 162 inwoners uit deze regio aan het virus overleden. Daarvan woonden er 113 in verpleeghuizen.  

Wat de cijfers betekenen voor het eventueel versoepelen van de coronamaatregelen, kan de woordvoerder nog niet zeggen. De komende week wordt wat dat betreft spannend. “Dat de maatregelen zijn genomen, is wel goed. Anders waren de cijfers helemaal zorgelijk geweest.”

Uit de krant