Coen van Coen Saloon Barbarshop.
Coen van Coen Saloon Barbarshop.

Coen Saloon Barbarshop is vanaf volgende week weer open

Coronavirus

BEL Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en massagesalons mogen volgende week woensdag 3 maart weer open, maar wel onder strikte voorwaarden.

De contactberoepen mogen onder strikte voorwaarden weer open en alleen op afspraak. Coen Saloon Barbershop aan de Naarderstraat 29 in Laren mag ook open. “Eigenlijk was de feestelijk opening op 1 januari, maar door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. Dat was een zware domper”, vertellen Coen en Milou van de barbershop. “Voor ons zat hier Barbershop Florens. Door een koolstofmonoxidevergiftiging in november vorig jaar is eigenaar Moshin overleden. We kenden Moshin en besloten samen met de nabestaanden om de barbershop over te nemen. Gelukkig mogen we volgende week open zodat onze klanten weer hun haar kunnen laten knippen, scheren of baard trimmen. Samen met ons team ontvangen we de klanten met veel enthousiasme.”

Middelbare scholen

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen mogen de middelbare scholen weer deels open, maar hoe de lessen er precies uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Een optie is dat de leerlingen maar de helft van de week naar school kunnen omdat de klassen worden opgedeeld. Daarnaast mogen jongeren en jongvolwassen tot 27 jaar weer aan teamsport doen. Niet-essentiële winkels mogen open op afspraak. Daarbij geldt de regel dat er maar twee klanten de winkel in mogen.

Avondklok

De avondklok wordt wel nog verlengd tot 15 maart en je mag thuis maar één gast ontvangen.

Wanneer de buitenterrassen van restaurants en cafés open mogen, is nog niet bekend. De burgemeesters willen wel dat het zo snel mogelijk wordt toegestaan.

Uit de krant