Naast de vaccinatielocaties in Huizen (foto) en Hilversum, komt er nu een derde in Naarden.
Naast de vaccinatielocaties in Huizen (foto) en Hilversum, komt er nu een derde in Naarden. Foto: © Bob Awick

GGD opent in mei derde vaccinatieplek in Naarden

Coronavirus

BEL - In de eerste helft van mei opent GGD Gooi en Vechtstreek een vaccinatiepaviljoen op parkeerterrein P3 van Golfbaan Naarderbos aan de IJsselmeerweg in Naarden. Dit is het derde vaccinatiepaviljoen van de regio. 

Sinds 15 januari vaccineert de GGD aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen. Maandag opende het tweede vaccinatiepaviljoen tussen de Verlengde Zuiderloswal en de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Eerder werd gekeken naar een vaccinatielocatie in Muiden, bij winkelcentrum Maxis. Dit bleek echter niet haalbaar. De afgelopen weken is er gezocht naar een andere plek in gemeente Gooise Meren om het noordelijke deel van regio Gooi en Vechtstreek te voorzien. 

Dankbaar

De GGD en de gemeente Gooise Meren zijn Nedstede erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze centrale, toegankelijke locatie waar de GGD zorgvuldig rekening kan houden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. Michael van de Kuit, de eigenaar van Nedstede, vindt het vanzelfsprekend dat het bedrijf een bijdrage doet aan de strijd tegen corona. ”Het is fijn dat we dat kunnen doen door ons parkeerterrein ter beschikking te stellen.”

3.600 prikken per dag

In het vaccinatiepaviljoen in Naarden kan straks zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur gevaccineerd worden. Met de komst van deze derde vaccinatielocatie heeft GGD Gooi en Vechtstreek half mei in totaal een vaccinatiecapaciteit voor maximaal 3.600 prikken per dag, conform landelijke planning en gebaseerd op de verwachte hoeveelheid beschikbare vaccins.

Uit de krant