De gemeente Blaricum treft samen met de bevolking voorbereidingen op de periode na de coronacrisis.
De gemeente Blaricum treft samen met de bevolking voorbereidingen op de periode na de coronacrisis. Foto: Pexels

Coronacrisis Herstelplatform Blaricum: participatie van inwoners belangrijk voor herstelfase

Coronavirus

BLARICUM - De gemeenteraad van Blaricum heeft een Coronacrisis Herstelplatform in het leven geroepen. Dat maakte de gemeente op 11 juni bekend. Met het initiatief wil de gemeente samen met de lokale bevolking vooruit kijken en voorbereidingen treffen op de herstelfase na de coronacrisis.

Het Herstelplatform bestaat naast de burgemeester en portefeuillehouders economische zaken en sociaal domein uit vertegenwoordigers uit alle geledingen van de samenleving. “De gemeenteraad hecht veel waarde aan participatie door inwoners, ondernemers, sociaal-maatschappelijke en culturele instellingen en verenigingen die gevolgen van de coronacrisis hebben ondervonden en nog steeds ondervinden”, laat de gemeente Blaricum weten. 

Input vanuit het Herstelplatform en de inwoners is dan ook belangrijk voor de herstelfase. Dit proces loopt van eind juni tot november, onder regie van het gemeentebestuur van Blaricum. Inwoners kunnen per mail via verdernacorona@blaricum.nl hun ervaringen, wensen en behoeften na aanleiding van de coronacrisis aan de gemeente kenbaar maken. 

De inventarisatie van wat er door de coronacrisis leeft onder instellingen, organisaties en inwoners vindt in de zomer plaats. Het Herstelplatform komt hiervoor in een online bijeenkomst op donderdag 24 juni 2021 voor het eerst bij elkaar. De tweede bijeenkomst vindt plaats in september. 

Daarna beoordeelt het platform wat er concreet nodig is om verder te kunnen na de coronacrisis. Tot slot wordt bekeken waar de gemeente hulp en ondersteuning bij kan verlenen. De burgemeester en de door de gemeenteraad ingestelde klankbordgroep onderhouden contact over de voortgang.

Uit de krant