Afbeelding
Foto: Bob Awick

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek verder gedaald

Coronavirus

REGIO - Opnieuw fors minder nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek deze week. Na de daling vorige week van 1000 naar 608, staat de teller deze week op 299 positief geteste inwoners in zeven dagen tijd.

Woordvoerder Irma Laméris van de GGD Gooi en Vechtstreek erkent daarbij dat momenteel veel mensen op vakantie zijn, maar toch is zij hoopvol gestemd. Veel mensen zijn namelijk al gevaccineerd. Daarnaast hebben veel jongeren, die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd, al corona gehad. De personen die besmet raken zijn met name dertigers en veertigers, maar de aantallen zijn klein. 

Van de 299 positief geteste personen zijn er 179 getest in een van de twee teststraten van de GGD in Hilversum en Huizen. Daar verwelkomden medewerkers van de gezondheidsdienst eveneens minder mensen dan vorige week: 2046 tegenover 3119. Het percentage bezoekers van de GGD teststraat met een positieve testuitslag daalde van 12,3 naar 10,7 procent. 

Prik
In Nederland zijn inmiddels 21 miljoen doses coronavaccin toegediend. In de regio Gooi en Vechtstreek is afgelopen week aan 2500 mensen de eerste prik gegeven, en hebben 13.000 hun vaccinaties afgerond. In totaal heeft de GGD tot nu toe zo’n 330.000 vaccinaties toegediend.

Tevreden is de GGD over het aantal mensen dat zich laat vaccineren zonder vooraf een afspraak te maken. Dat kan sinds maandag ook in Hilversum. Al meer dan honderd mensen hebben inmiddels zonder afspraak hun eerste Pfizer-prik op deze vaccinatielocatie gehaald. Met de vrije inloop wil de GGD Gooi en Vechtstreek de drempel verlagen om een prik te halen voor mensen die het ‘een gedoe’ vinden om een afspraak te maken.

Iedereen uit de regio van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan in augustus zonder afspraak voor de eerste prik terecht bij de vaccinatielocatie op het Havenkwartier (Verlengde Zuiderloswal, ter hoogte van nummer 5) tussen 08.30 en 16.30 uur.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 18 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant