Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Steeds meer agressie tegen zorgpersoneel in Tergooi MC: ‘Onacceptabel’

Coronavirus

REGIO - Zorgverleners binnen Tergooi MC worden steeds vaker geconfronteerd met patiënten en bezoekers die agressief gedrag vertonen; zowel verbaal als fysiek. “Onacceptabel”, aldus het ziekenhuis.

“Deze periode vraagt van iedereen veerkracht maar ook kalmte. Als we dit met elkaar laten zien en doen, dan kunnen wij u de beste zorg blijven bieden”, is daarbij de oproep van het ziekenhuis op twitter. “Het is ontzettend vervelend voor zorgverleners”, licht woordvoerder Wencke Fassbender toe. “Mensen begrijpen het niet of willen het niet begrijpen.”

Overigens is bij verreweg de meeste patiënten en bezoekers het begrip er nog gewoon wel. Het gaat om incidenten, zeker als het gaat om fysieke agressie. Echter, ook in het ziekenhuis zien medewerkers dat de lontjes in de maatschappij steeds korter worden. 

Tijd hebben we niet
En de redenen daarvoor zijn divers, vervolgt de zegsvrouw. “Dat mensen geen ruimte hebben, moeten wachten of nog altijd denken dat corona niet bestaat. Maar wij zijn niet politiek of religieus. Wij zijn een ziekenhuis. We willen de allerbeste zorg geven en de discussie niet aangaan. Want het aangaan van die discussie kost tijd. En tijd hebben we niet.”

Fassbender zegt nog maar eens dat discriminatie en agressie absoluut niet worden getolereerd. Het zou best kunnen dat de agressie spontaan ontstaat en er achteraf spijt is bij de betrokkene. Maar dat is geen excuus, aldus de woordvoerder. “Er zijn wel grenzen. En ja, dit is wel even anders dan anderhalf jaar terug toen de mensen voor het ziekenhuis stonden te klappen. Je hoeft heus niet te klappen als mensen hun werk doen, maar dit is wel het andere uiterste.” 

Momenteel liggen er in Tergooi MC 23 coronapatiënten, waarvan er 6 op de intensive care liggen. Deze patiënten, en ook alle anderen, mogen momenteel per dag maximaal één bezoeker ontvangen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant