Afbeelding
Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

De Slotcasts; de eindejaarspodcast van Regio Gooi en Vechtstreek

wo 15 dec 2021, 14:00 Coronavirus

REGIO - Sinds februari 2020, toen het coronavirus ook Nederland bereikte, wordt er anders geleefd, gerecreëerd en gewerkt. Dat laatste geldt zeker ook voor de uitvoerende diensten van de Regio Gooi en Vechtstreek.

Onder de noemer ‘De Slotcasts zijn er sinds dinsdag 23 november iedere week twee nieuwe podcastuitzendingen te beluisteren over de dienstverlening van Regio Gooi en Vechtstreek tijdens het afgelopen coronajaar. In totaal zijn er zeven uitzendingen gemaakt. 

Zo stond de GGD Gooi en Vechtstreek vanaf het eerste uur voor een megaoperatie van testen, bron- en contact onderzoek, het geven van voorlichting en het vaccineren van inwoners. Nu de besmettingen opnieuw toenemen werken er honderden mensen extra om het virus te bestrijden. 

Naast deze directe coronazorg gebeurde er het afgelopen jaar van alles: Nederland werkte massaal  thuis en ruimde op. De mensen van de GAD-scheidingsstations kregen het drukker dan ooit. Scholen en kinderdagverblijven gingen in de lockdown dicht en thuiswerken was opeens de norm. Ook was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen en de medewerkers van bijvoorbeeld Veilig Thuis, Jeugd en Gezin en het Regionaal Bureau Leerlingzaken moesten hun werk totaal anders organiseren. 

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe afleveringen te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te vinden op de Regio-website en de sociale media. Luister hier alvast naar de teaser van De Slotcasts. 

Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 3 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant