Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Situatie binnen Tergooi MC stabiel druk: ‘Uitdaging houdt aan’

Coronavirus

REGIO - Het aantal nieuwe besmettingen is dinsdag opnieuw gedaald, maar desondanks blijft de druk in de ziekenhuizen - en dus ook in Tergooi MC - hoog. De grote vraag binnen het ziekenhuis is vooral of de harde lockdown straks heeft geholpen.

Voorlopig is de situatie ‘stabiel druk’, zegt woordvoerder Wencke Fassbender. Momenteel liggen er 22 coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuis, waarvan 6 op de intensive care. “We hopen ook zo de feestdagen door te komen. De poliklinieken blijven open en wat we kunnen doen, doen we. De uitdaging houdt aan. Of de harde lockdown heeft geholpen moeten we afwachten.”

Onwerkelijk
Voor de medewerkers binnen het ziekenhuis voelde de periode voor de harde lockdown toch wat onwerkelijk aan, aldus de zegsvrouw. Binnen het ziekenhuis was men druk doende met corona en golden strikte regels, maar op straat was daar soms weinig van te merken. Met de harde lockdown is dat anders. “Het waren echt twee verschillende werelden. In het ziekenhuis stond het op scherp en buiten niet. Nu zit iedereen in lockdown. “

Opvallend is ook dat ondanks het chagrijn in de samenleving - ook richting de gezondheidsdiensten - er toch ook weer die steun van de eerste lockdown is voor het ziekenhuis. “Wat we wel enorm waarderen zijn de warme gebaren van de mensen in de regio om ons heen”, aldus Fassbender. “Er zijn kerstbroden bezorgd, koekjes gebakken en scholen maakten kerstlampjes. Juist die kleine dingen doen gewoon echt heel goed.” 

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant