Afbeelding
Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

Gratis sneltesten voor Gooise inwoners met laag inkomen

Coronavirus

LAREN/BLARCUM - “Om het virus te kunnen bestrijden moet onder andere worden getest. De zelftesten kosten al gauw 3 tot 4 euro per stuk. Dat is lastig als iemand de eindjes toch al aan elkaar moet knopen.”

Dat zegt Maarten Hoelscher (regionaal portefeuillehouder Gezondheid en Ondersteuning) donderdagmorgen als bekend wordt dat de regiogemeenten in Gooi en Vechtstreek gezamenlijk coronasneltesten hebben ingekocht voor hun inwoners met een laag inkomen. In totaal zijn er 20.000 testen tegen kostprijs ingekocht bij het bedrijf Daklapack (Lelystad). Het betreft de Flowflex Sars-CoV-2 (CE Certified) antigeen zelftest.

Buurthuizen
De sneltesten worden donderdag verspreid onder de Versa buurthuizen, Versa jongerenwerk, De Geus in Hilversum, De Kruisdam in de Hilversumse Meent, Haven 5 in de gemeente Huizen en de Voedselbank. Van daaruit worden de testen zo snel mogelijk verdeeld onder de inwoners die dit nodig hebben.

“Wij zijn heel blij met de extra testen”, aldus algemeen coördinator Patricia van Berkel van de Voedselbank. “Zo kunnen we allemaal zorgvuldig omgaan met de bestrijding van het virus, ook mensen met een krappe portemonnee.” 

Mooi gebaar
Anita Keita, directeur bestuurder Versa Welzijn voegt toe: “Juist in deze dure decembermaand is het een heel waardevol en mooi gebaar. Ik weet zeker dat het ook enorm gewaardeerd wordt door de mensen die het ontvangen. Door dit soort samenwerking wordt het verschil gemaakt.”

Met de verspreiding wordt rekening gehouden met een verdeling onder de regiogemeenten die recht doet aan het aantal testen dat per gemeente nodig is. Via de communicatiekanalen van de buurthuizen en via de Versa Welzijn website wordt informatie verstrekt rondom de verspreiding van deze sneltesten.


Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant