Afbeelding
Foto: Bob Awick

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek neemt weer toe

ma 3 jan 2022, 15:14 Coronavirus

REGIO - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek is de voorbije dagen weer wat toegenomen. Kregen een week terug nog gemiddeld 219 inwoners per dag een positieve testuitslag, nu zijn dat er gemiddeld 243.

Zondag zelfs stopte de teller pas bij 278, blijkt uit het regionale corona dashboard van de rijksoverheid. Volgens de GGD Gooi en Vechtstreek komt die toename in deze regio met name door de omikronvariant.

Opvallend
Opvallend is bovendien dat niet meer vooral basisscholieren en de leeftijdscategorie 35 tot 44 jaar (mogelijk ouders van basisscholieren) besmet raken, maar dat de nieuwe besmettingen voorkomen in alle leeftijdscategorieën tot 60 jaar.

De groep 40-44 jaar is met 10 procent van het totale aantal nog wel het ‘best’ vertegenwoordigd. Onder ouderen komen nauwelijks besmettingen voor. Dat is volgens de gezondheidsdienst vooral te danken aan de boosterprik die de meeste ouderen (die dat willen) hebben gehad. 

Muiderberg gesloten
Inmiddels heeft de GGD Gooi en Vechtstreek de kleinste van de drie vaccinatielocaties in de regio - het consultatiebureau in Muiderberg - gesloten. Deze tijdelijke prikplek is tien dagen open geweest. Er zijn zo’n 4.000 mensen geprikt.

Dat prikken gaat op de locaties in Hilversum en Bussum nog wel in volle vaart door. Beide plekken zijn dagelijks open van 8.00 tot 17.00 uur. Mensen die zich willen laten vaccineren moeten wel vooraf een afspraak maken, benadrukt de GGD. Op dit moment kan iedereen die ouder is dan 21 jaar een afspraak maken. 

Tergooi
Maar betekent het toenemende aantal nieuwe besmettingen ook dat het aantal coronapatiënten in Tergooi toeneemt? Het tegendeel is waar, zegt een woordvoerder. Momenteel liggen er nog dertien coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuisgebouw, waarvan zes op de intensive care.

Het is volgens een woordvoerder echter te vroeg om nu al te concluderen dat het wel meevalt met de schadelijke gevolgen van de nieuwe virusvariant.

Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden
Afbeelding
Palliatieve Terminale Zorg zoekt vrijwilligers voor ondersteuning zorg Zorg 3 dagen geleden

Uit de krant