Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD opent extra testlocatie in Hilversum en verdubbelt daarmee de capaciteit

Coronavirus corona

HILVERSUM - De GGD Gooi en Vechtstreek opent woensdag een extra locatie waar mensen zich kunnen laten testen op corona. Aanleiding is de forse toename van het nieuwe aantal besmettingen, veroorzaakt door de omikronvariant van het virus. Extra testcapaciteit is nodig, is de gedachte.

De voorbije weken zakte het nieuwe aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek tot rond de 200 per dag. Maar de afgelopen anderhalve week nam dit aantal weer steeds meer toe. Donderdag stopte de teller pas bij 336 nieuwe besmettingen. Momenteel kunnen inwoners die zich willen laten testen bij de gezondheidsdienst in deze regio echter alleen terecht bij de Sijsjesberg in Huizen. 

Daar komt verandering in. Vanaf woensdag gaat er namelijk ook in Hilversum een testplek open: de Emmauskerk in Kerkelanden. Daarmee verdubbelt de GGD de testcapaciteit in Gooi en Vechtstreek en kunnen dagelijks ruim 2.000 mensen zich laten testen. “De GGD is erg blij met het aanbod van de Vituskerk en de Voedselbank om tijdelijk de Emmauskerk In Hilversum te kunnen gebruiken als testlocatie.”

Begin volgende week wordt de kerk aan de Kerkelandelaan 5 ingericht tot tijdelijke corona testlocatie voor GGD Gooi en Vechtstreek. Vanaf woensdag 12 januari zullen mensen hier zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag terecht kunnen voor een PCR test. Voor bezoek aan een van de teststraten van de GGD is een afspraak nodig. 

!
Afbeelding
Eemjazz weer te bewoneren in de Johanneskerk Cultureel 17 aug, 17:15
Afbeelding
Sluis Blaricummermeent moet beperkt schutten door droogte Natuur en Milieu 17 aug, 12:23
Afbeelding
Openbare laadpaal in de BEL-gemeenten vaak dichtbij Natuur en Milieu 16 aug, 17:25
Afbeelding
Jazz Festival terug in Laren Cultureel 16 aug, 12:12
Afbeelding
Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag Algemeen 15 aug, 13:48
Afbeelding
Feestelijk borrel voor Larense vrijwilligers Buurt & wijk 15 aug, 07:56
Afbeelding
Carminis Consort met ‘Cantate et Laudate’ Cultureel 14 aug, 15:56

Uit de krant