Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD opent extra testlocatie in Hilversum en verdubbelt daarmee de capaciteit

vr 7 jan 2022, 15:00 Coronavirus corona

HILVERSUM - De GGD Gooi en Vechtstreek opent woensdag een extra locatie waar mensen zich kunnen laten testen op corona. Aanleiding is de forse toename van het nieuwe aantal besmettingen, veroorzaakt door de omikronvariant van het virus. Extra testcapaciteit is nodig, is de gedachte.

De voorbije weken zakte het nieuwe aantal coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek tot rond de 200 per dag. Maar de afgelopen anderhalve week nam dit aantal weer steeds meer toe. Donderdag stopte de teller pas bij 336 nieuwe besmettingen. Momenteel kunnen inwoners die zich willen laten testen bij de gezondheidsdienst in deze regio echter alleen terecht bij de Sijsjesberg in Huizen. 

Daar komt verandering in. Vanaf woensdag gaat er namelijk ook in Hilversum een testplek open: de Emmauskerk in Kerkelanden. Daarmee verdubbelt de GGD de testcapaciteit in Gooi en Vechtstreek en kunnen dagelijks ruim 2.000 mensen zich laten testen. “De GGD is erg blij met het aanbod van de Vituskerk en de Voedselbank om tijdelijk de Emmauskerk In Hilversum te kunnen gebruiken als testlocatie.”

Begin volgende week wordt de kerk aan de Kerkelandelaan 5 ingericht tot tijdelijke corona testlocatie voor GGD Gooi en Vechtstreek. Vanaf woensdag 12 januari zullen mensen hier zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag terecht kunnen voor een PCR test. Voor bezoek aan een van de teststraten van de GGD is een afspraak nodig. 

Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant