Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Tergooi MC begint ondanks hoog ziekteverzuim heel voorzichtig met inhaalslag

Coronavirus corona

REGIO - Hoewel het aantal nieuwe coronabesmettingen ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek de afgelopen week fors steeg, blijft het aantal coronapatiënten in Tergooi MC stabiel. Reden voor het ziekenhuis om de reguliere zorg wat op te schalen.

De inhaalslag is maandag gestart. Het gaat om ingrepen die wel heel even kan wachten, maar niet langer dan zes weken. Deze zorg was flink afgeschaald, maar zit nu weer op zo’n 70 procent, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender van Tergooi. Dat geldt echter niet voor operaties die langer dan zes weken kunnen wachten. 

Voorzichtig opschalen
Dit scenario geldt tot 24 januari. Tergooi blijft voorzichtig met het opschalen, vooral vanwege de onvoorspelbaarheid van het virus in zijn algemeenheid en de omikronvariant in het bijzonder.

Voorlopig neemt het aantal patiënten in het Hilversumse ziekenhuis niet af maar zeker ook niet toe. Momenteel staat de teller op veertien coronapatiënten. Daarvan liggen er vijf op de intensive care en negen op de verpleegafdeling. 

Medewerkers ziek
Een andere reden waarom Tergooi niet verder kan opschalen is dat veel medewerkers van het ziekenhuis momenteel ziek thuis zitten.

“Het ziekteverzuim staat nu op 8,5 procent, normaal is dat 4 procent”, aldus de zegsvrouw. Daar zitten dus ook mensen tussen die aan het bed staan, maar niet op hun werk kunnen verschijnen vanwege bijvoorbeeld een besmette huisgenoot.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant