Afbeelding
Foto: © Bob Awick
Eunice

Test- en vaccinatielocaties Gooise GGD vanwege storm vrijdagmiddag dicht

Coronavirus

REGIO - De test- en vaccinatielocaties van de GGD in ‘t Gooi en de Vechtstreek zijn van middag dicht. Dat heeft alles te maken met de naderende storm Eunice.

De vaccinatielocatie in Hilversum ging om 12.00 uur dicht, de testlocaties in Huizen en Bussum sluiten om 12.30 uur. Voornaamste reden daarvoor is de veiligheid van medewerkers en bezoekers, geeft een woordvoerder aan. 

Niet de weg op
Op zich zijn de locaties binnen vele malen veiliger dan de tenten die voorheen bijvoorbeeld op het Arenapark stonden, echter de medewerkers en bezoekers moeten wel de weg op, terwijl er vanwege code rood het advies is om thuis te blijven. “Ook reizen sommige medewerkers van ons met de trein en die rijden vanmiddag ook niet meer.”

Opvallend is wel dat slechts veertien mensen vrijdagmiddag een testafspraak hadden staan. Zij zijn afgebeld en kunnen zaterdag alsnog worden getest, aldus een woordvoerder van de GGD. “Naar verwachting zijn de locaties op zaterdag weer gewoon geopend. We adviseren mensen wel om onze website in de gaten te houden voor updates.”

Uit de krant