Pop-up van bruidsjurkjes in basisschool Binckhorst-St. Jan | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Bruidjes in de processie.
Bruidjes in de processie. (Foto: Archieffoto: Ineke Vaasen)

Pop-up van bruidsjurkjes in basisschool Binckhorst-St. Jan

  Cultureel

LAREN - De meer dan honderd bruidsjurkjes die nu nog op de zolder hangen van de pastorie aan de Brink worden binnenkort naar beneden gehaald. In het muzieklokaal van de katholieke basisschool Binckhorst-St. Jan wordt op woensdag 20 juni vanaf 12.30 uur, donderdag 21 en vrijdag 22 juni vanaf 14.30 uur een pop-upstore ingericht.

De jurkjes mogen kosteloos worden geleend, vertelt Nilleke van den Brink. "Om het de moeders makkelijk te maken. Zij hoeven nu niet op zoek naar een jurk." De kleedjes zijn gewassen en gestreken en door een lieve dame uit Laren daar waar nodig hersteld.

De processie - op zondag 24 juni - is niet alleen een prachtige traditie voor de katholieken, maar voor iedereen. "Je hoeft niet belijdend katholiek te zijn om hieraan deel te nemen. Het is voor iedereen een mooi feest", zegt Nilleke. Daarom zijn alle kinderen van groep 3 tot en met 8, ook van buiten Laren en van openbare scholen, meer dan welkom. "Het is ook fijn dat de scholen de laatste jaren verbinding zoeken met een mooie traditie zoals de Sint Jansprocessie."
Door de deur voor iedereen open te zetten, hoopt de organisatie op meer bruidjes in de processie. In goede jaren liepen er twee groepen van twintig bruidjes mee. Gelukkig is er weer een stijgende lijn waar te nemen. Vorig jaar liep een klein dertigtal aan bruidjes mee in de processie. "Dat geeft weer hoop voor de toekomst", besluit de Larense.

De bruidjes, jonkers en kwastendragers worden zondag 24 juni om 10.30 uur verwacht op het kerkplein. De bruidjes ontvangen op het kerkplein gratis een boeketje bloemen. Met het Sintjansfeest wordt de geboorte van schutspatroon Johannes de Doper gevierd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>