Suzanne van Leendert wint dichtwedstrijd Parade der Poëten | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Van Benthem met de winnaars van de basisschool.
Burgemeester Van Benthem met de winnaars van de basisschool. (Foto: Gerard Beentjes)

Suzanne van Leendert wint dichtwedstrijd Parade der Poëten

  Cultureel

EEMNES - Parade der Poëten Eemland, de provinciale dichtwedstrijd over cultureel erfgoed in de regio Baarn-Bunschoten-Spakenburg-Eemnes, heeft 64 inzendingen opgeleverd en is gewonnen door Suzanne van Leendert met 'Onderwatervloot'. Dat is zojuist bekend gemaakt.

Zij kreeg een oorkonde en een envelop met 100 euro, plus de bundel 'Soms gaan letters'.
Tevens reikte burgemeester Roland van Benthem boekenbonnen en een bundel uit aan Jolies Heij (tweede prijs met gedicht 'Koninklijke wachtkamer') en Melinda van den Brink (derde prijs met gedicht 'Eemnes').
Bijzondere inzendingen kwamen van basisschool De Hobbitstee uit Eemnes. Er werd zelfs een extra prijs in het leven geroepen. Leerling Andrea Bijlard schreef met 'Vrijheidsbeeld' het beste gedicht. Zij is niet alleen 25 euro rijker geworden, maar kreeg ook een oorkonde en een dichtbundel. Ook klasgenote Vivienne Calis - zij ontving een oorkonde en een sprookjesboek - en leerkracht Curs Zegers vielen in de prijzen. Bram Calis kreeg de Runner Up Poetry Prijs voor zijn gedicht, een speciale prijs van dichter Gerard Beentjes als aansporing om te blijven lezen en schrijven.
De tien beste gedichten zijn vanavond door de dichters voorgelezen tijdens de slotavond in de bibliotheek. Het project werd gehouden in het kader van het Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Derde prijs
Melinda van den Brink won met haar gedicht 'Eemnes' de derde prijs. "Ik ben opgegroeid in Eemnes. De liefde voor Eemnes draag ik in mijn hart. Het was me een eer om mijn gedicht in Eemnes te mogen voordragen voor het publiek. Ik kijk enorm uit naar de uitgave van de gedichtenbundel in oktober, waarin mijn gedicht zal verschijnen", zegt zij.

Hierbij haar gedicht:

Eemnes

Dorps stadje aan de Eem

Ooit onderwerp van vele twisten

Drie flagrante hoofden in het embleem

Met monumenten en beschermde dorpsgezichten

De inwoners volstrekt niet bang

Omdat de dijk tegen de vloed

Het stadje reeds eeuwenlang

Tegen het water heeft behoed

De wind laat speels de manen waaien

Van jonge veulentjes, zonder kolder

Men hoort trots een haan kraaien

Tussen de trekkers in de polder

Het vroege voorjaar vult de glazen

In de zon op een terras

Waarachter de koeien vredig grazen

In het geurige groene gras


De inwoners in pracht bekorend

De kruidenier, de boer, de knecht

Waar de Sint-Nicolaaskerk hoog uittorent

Van het Eemland tot aan Utrecht

De Eemnesser is een fortuinlijk soort

Want rotsvast en onomwonden

Heeft hij blijmoedig en onverstoord

Zijn voortreffelijke habitat gevonden


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>