Oud-tekenleraar redt kunstwerk van sloop | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tekenleraar Hans van Deuren met een deel van het kunstwerk dat hij redde van de sloop. De molen en het wapen van Laren zijn duidelijk herkenbaar.
Tekenleraar Hans van Deuren met een deel van het kunstwerk dat hij redde van de sloop. De molen en het wapen van Laren zijn duidelijk herkenbaar. (Foto: Leo Janssen)

Oud-tekenleraar redt kunstwerk van sloop

  Cultureel

LAREN - Verbijsterd zag de Larense oud-tekenleraar Hans van Deuren toe hoe twee weken geleden het smeedijzeren kunstwerk gemaakt naar een tekening van Hilversumse kunstenaar Jacques de Wit (1898-1983) van de zijmuur van Albert Heijn aan de Sint Janstraat werd gesloopt en aan stukken gezaagd.

De 15 meter lange muurdecoratie stelt het Larense dorpsleven van weleer voor en is gemaakt door de markante Laarder Cees Snoey (1922-2012).

Sloopbedrijf
Hans van Deuren sprak de heren van het sloopbedrijf aan, waarom het kunstwerk - dat niet op de lijst van buitenkunstwerken van de gemeente Laren voorkomt - weggehaald moest worden. Daar kwam geen antwoord op.

Van Deuren vroeg daarop of hij het kunstwerk mocht kopen. Dat is hem uiteindelijk gelukt en nu is het kunstwerk dat sinds 1970 aan de Albert Heijnmuur heeft gehangen, opgeslagen in de tuin van Van Deuren.

Verbijsterd
Ook de zoon van Cees Snoey, Kees jr. is verbijsterd dat het werk zo robuust en onaangekondigd is weggehaald. "Ik had er het juist over met mijn broer om er eens een betere achtergrond voor te gaan maken om het kunstwerk - dat voor mijn vader een belangrijke uitdaging is geweest - beter uit te laten komen."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>