V.l.n.r.: Hans van Deuren, Pim, Kees en moeder Snoey.
V.l.n.r.: Hans van Deuren, Pim, Kees en moeder Snoey.

Broers Snoey adopteren 'Het Laren van weleer'-kunstwerk

Cultureel

LAREN - De gebroeders Kees en Pim Snoey hebben het door hun vader gemaakte kunstwerk 'Het Laren van weleer' geadopteerd. Laarder Hans van Deuren redde het een maand geleden van de slopershamer.

Het kunstzinnige ornament hing aan de muur van Albert Heijn in de St. Janstraat, is ontworpen door de Hilversumse kunstenaar Jacques de Wit en uitgevoerd door de Larense decorbouwer en 'alleskunner' Cees Snoey sr. Het krijgt door de actie van Van Deuren een nieuwe plek in het dorp. Daar gaat wethouder Karin van Hunnik haar best voor doen.
Inmiddels is door de Larense bevolking een aantal voorstellen gedaan waar het werk zou kunnen komen te staan of te hangen. Van Deuren is enorm verrast door het enthousiasme van zijn mede-dorpsbewoners: "Ik wil natuurlijk dat alles in harmonie verloopt en in goed overleg met de betrokkenen. Gelukkig blijft het kunstwerk gezien de reacties voor het dorp behouden. En daar gaat het om."
Op zaterdag 8 september tussen 10.00 en 16.00 uur zijn delen van de wanddecoratie te bezichtigen bij de Historische Kring Laren aan de Burg. Van Nispenstraat 29.

Uit de krant