Eerste editie UIT IN Laren daverend succes | Laarder Courant
Muziek bij het Brinkhuis.
Muziek bij het Brinkhuis. (Foto: Bob Awick)

Eerste editie UIT IN Laren daverend succes

  Cultureel

LAREN - De veelzijdigheid van het Larense verenigingsleven was afgelopen weekend te beleven tijdens UIT IN Laren. De vele activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in Laren kregen een podium.

Tijdens de INmarkt in de kloostertuin van het Brinkhuis heerste een goede, relaxte sfeer. Er was van alles te beleven, maar een van de hoogtepunten was toch wel het wandelconcert van de MCC. Op uitnodiging van de bibliotheek was ook nog striptekenaar Pieter Hogenbirk aanwezig, die mooie cartoons tekende van de bezoekers. "De INmarkt is in deze opzet zeker voor herhaling vatbaar", aldus Michael Jonker, Hart voor Laren-directeur.
De Historische King Laren (HKL) kijkt terug op een mooi weekend. De vrijwilligers van het historisch centrum organiseerden de Open Monumentendag. De interessante lezing van Frans Bierlaagh van de Broederschap van Sint Jan over de grote diversiteit aan erepoorten wordt in het voorjaar van 2019 in uitgebreide vorm herhaald. De quiz van Leo Janssen over de processie was een daverend succes. Ook belichtte de HKL de brandweer in boekvorm en film.
Drommen publiek genoten van de opening van het culturele seizoen in en rond Singer Laren. De twee gratis concerten 'It's a Man's World' waren 'uitverkocht'. De concerten waren een theatrale ode aan de grootse soulzangers aller tijden: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Zij inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Ter gelegenheid van de start van het nieuwe theaterseizoen werd in de door Piet Oudolf aangelegde Singertuin een daverende toegift gegeven van MAAT Saxophone Quartet. De Fiepbus van Annie M.G. Schmidt trok veel belangstelling.
Onderdeel van UIT IN Laren was de vrijwilligersavond. Er waren prachtige speeches van wethouder Karin van Hunnik en jongerenwerker en Larens Behoud-raadslid Sean Bogaers. De laatste bracht een ode aan de kracht van vrijwilligerswerk: "Samen kunnen wij een samenleving creëren die ten dienste staat van het geluksgevoel van mensen. Een samenleving waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht leeftijd, ras, geslacht, seksualiteit, kleur, godsdienst of taal. Dus voor alle vrijwilligers hier, en iedereen die dit vrijwillige werk mogelijk maakt: jullie vormen iets wat je niet in geld kunt uitdrukken, jullie vormen het echte hart van Laren. Bedankt voor jullie harde werk!"

Meer berichten