Gluren bij kunstenaars tijdens Atelierroute | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Brons van Margot Pistor.
Brons van Margot Pistor.

Gluren bij kunstenaars tijdens Atelierroute

  Cultureel

BLARICUM - Kunstenaars zetten in het weekend van 29 en 30 september hun deuren van hun atelier, werkplaats of expositieruimte open tijdens de jaarlijkse Atelierroute. Bezoekers kunnen genieten van het werk van kunstschilders, beeldhouwers, keramisten, glaskunstenaars en andere kunstrichtingen. De organisatie is sinds jaar en dag in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum.

Centraal punt van de Atelierroute 2018 is boerderij Boereblij aan de Angerechtsweg 11. Daar is de overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars te zien. Van elke deelnemende kunstenaar hangt er één werkstuk.

Onvergetelijk
De Atelierroute Blaricum biedt bezoekers de mogelijkheid om op een informele en gemakkelijke manier met de kunstenaars in contact te komen. Zij vertellen over hun inspiratiebronnen, technieken en voorkeuren voor bepaalde vormen of kleuren en over het unieke verhaal achter de kunstwerken. "Dit kan leiden tot bijzondere, onvergetelijke momenten. Geheel in de sfeer van ons eeuwenoude boerendorp", aldus de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum.

Dooyewaard
Ook de kunstenaars van de Dooyewaard Stichting doen weer mee met de route. "En mede dankzij een bijdrage van de gemeente Blaricum kunnen wij dit jaar beschikken over dorpshuis de Blaercom, waar drie deelnemende kunstenaars hun werk tonen." De theeschenkerij aan de Polweg voorziet bezoekers van een versnapering. De opbrengst hiervan gaat dit jaar naar de Imkersvereniging Blaricum.
Alle ateliers en expositieruimtes zijn open van 11.00 tot 17.00 uur en zijn herkenbaar aan de blauwe vlag met het gekleurde logo van de Atelierroute Blaricum. Op de site www.atelierrouteblaricum.nl kan de brochure worden gedownload.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>