Het Triple Trouble Trio.
Het Triple Trouble Trio. Foto: PR

Gypsyswing in Vitus-Kunstcafé

Cultureel

BLARICUM - Het tweede Blaricumse Kunstcafé van het nieuwe seizoen biedt weer een gevarieerd avondje uit. Het is de werkgroep opnieuw gelukt weer iets nieuws op de planken te brengen. Het Kunstcafé wordt gratis aangeboden; wel wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond op prijs gesteld.

Deze keer wordt het afsluitende miniconcert verzorgd door twee gitaristen van het Triple Trouble Trio. Zij zijn gespecialiseerd in swingende zigeunerjazz.
Gitarist Tim de Haan stond in 2007 aan de wieg van het Triple Trouble Trio. Samen met twee andere studenten waagde hij zich aan de zigeunerstijl met akoestische gitaren. Na enkele succesvolle concerten besloten het trio zich helemaal te gaan toeleggen op de gypsyswing. Grote voorbeelden waren Django Reinhardt en het Nederlandse Rosenberg Trio. Hun repertoire biedt ook muziek met Zuid-Amerikaanse en Spaanse invloeden. Normaal komt er ook een basgitarist mee, maar deze is verhinderd. Maar met z'n tweeën gaat het ook prima, zo verzekerde Tim de Haan de werkgroep Kunstcafé.
Nieuw is ook de presentatie van Dave Bakker over zijn antieke, Franse 'opgooi'-zweefmolen van zeventig jaar oud. Hij is eigenlijk helemaal geen kermisklant, maar een liefhebber van nostalgische zweefmolens. Hij heeft de attractie zelf helemaal gerestaureerd. Hij staat ermee op festivals, kunstmarkten, jaarmarkten en bedrijfsfeesten. Denise van der Hek komt optreden met een aantal van haar studenten. Ze heeft een zangstudio in Blaricum waar ze het zangtalent van jonge meisjes en jongens tot bloei weet te brengen. Podiumvrees wordt snel overwonnen bij Denise. Ooit vormde ze samen met Petra Berger het duo Chess.

Het Kunstcafé vindt plaats in Het Vitus aan de Kerklaan 10 op woensdag 10 oktober, 20.00 uur.

Uit de krant