Sven Lankreijer overhandigt Manita Rebel de oorkonde.
Sven Lankreijer overhandigt Manita Rebel de oorkonde. (Foto: PR)

Manita Rebel wint eerste prijs Kinderjury

  Cultureel

EEMNES - De kinderjury van de kunstroute Dijk van Kunst en Cultuur 2018 kent de eerste prijs toe aan het schilderij 'Moeder en kind chimpansee' van Manita Rebel. Zij kreeg van 35 kinderen van groep 7 en 8 van de Mariaschool de meeste stemmen. Zij bezochten de overzichtstentoonstelling in kunstcentrum Kijkoor aan de Eikenlaan.

De schooljeugd bezocht de overzichtstentoonstelling en keek naar de kunstwerken. Is het mooi, hoe is het gemaakt, wat stelt het voor, wil je het zelf kopen, welke kleuren worden gebruikt en is het echt. Dit deden de kinderen met heel veel animo, nadat zij van Helga Schouten les gekregen hadden in 'kunst kijken'.

Afgelopen zaterdag kwamen Helga Schouten en wethouder Sven Lankreijer de uitslag bij Kijkoor aan de kunstenaars bekend maken. Manita Rebel werd dus eerste, Marike Bia-Ketelaar tweede en het schilderij van Bert Wouters kwam glansrijk als derde winnaar tevoorschijn na het tellen van de stemmen. De drie kunstenaars ontvingen allen een oorkonde. Daarnaast kreeg Rebel ook nog een kunstwerk dat gemaakt is in het Eemnesser kunstcentrum.

Meer berichten