De Vijfde Miniatuur Biënnale te gast bij Kijkoor | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Foto: cas van der pas

De Vijfde Miniatuur Biënnale te gast bij Kijkoor

  Cultureel

EEMNES - De Vijfde Miniatuur Biënnale is een expositie waaraan vierenvijftig kunstenaars deelnemen. De expositie is vanaf zaterdag 3 november tot en met vrijdag 21 december te zien in Galerie Kijkoor, gevestigd aan de Eikenlaan 4.

De Werkgroep Miniatuur Biënnale is er met deze vijfde expositie opnieuw in geslaagd een zeer diverse groep kunstenaars bij elkaar te brengen.

De kunstenaars hebben miniatuurkunstobjecten gemaakt van zeer verschillende materialen, zoals olieverf op doek, aquarel, vilt, klei, textiel, papier, brons, 3D-print-kunststof en keramiek. Alle kunstenaars hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe miniatuurobjecten gemaakt met het thema 'KleurKijk'.

Na de eerdere exposities, in het Huizer Museum, Spant! in Bussum, Het Brinkhuis in Laren en bij Kunststichting HaZart in Soest, is de Miniatuur Biënnale bij het eerste lustrum te gast bij Galerie Kijkoor in Eemnes. Kijkoor maakt deel uit van Sherpa, zorginstelling voor mensen met een beperking. Drie cliënten van Sherpa hebben een eigen plek als deelnemer in de expositie.

Elke vrijdagmiddag organiseert de werkgroep 'Ontmoet de Makers'. Deelnemende kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en op de speciale eisen om een miniatuurkunstobject te maken. De openingstijden van Galerie Kijkoor zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De werkgroep Miniatuur Biënnale bestaat uit Claudie Douwes Dekker, Eddy Geerlings, Elize van der Werff, Gerard Beentjes en Wilma van Weijen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>