'Ode aan Spaanse gitaar' in Singer Laren | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo LaarderCourant.nl
Eric Vaarzon Morel speelt in Singer Laren.
Eric Vaarzon Morel speelt in Singer Laren. (Foto: Joost Guntenaar)

'Ode aan Spaanse gitaar' in Singer Laren

  Cultureel

LAREN - Eric Vaarzon Morel uit Huizen is terug in het theater. Ditmaal met 'Ode aan de Spaanse gitaar'. Voor de ogen en oren van zijn publiek gaat hij onder meer de uitdaging aan om op liefst vijf flamencogitaren tegelijk te spelen, gitaren met stuk voor stuk een eigen klankkleur en een klinkend verhaal. De première is op 9 november in Singer Laren.

Flamencogitarist en begenadigd verhalenverteller Vaarzon Morel kantelt in z'n nieuwe theatervoorstelling enigszins zijn muzikale bakens. Tijdens 'Ode aan de Spaanse gitaar' toont hij meerdere kanten van zijn bijna onnavolgbare muzikaliteit. Zo zal Vaarzon Morel niet alleen de snaren vertroetelen van een van zijn favoriete Spaanse gitaren, hij creëert ook ruimte om een zogenoemd 'loopje' met zichzelf te nemen door liefst vijf gitaren tegelijk te bespelen. De looppedal stelt hem namelijk in staat meerdere lagen aan zijn composities toe te voegen. Dat levert voor het publiek verrassende klankkleuren op.

Eerste liefde
Alle gitaren komen aan bod. Zo is er zijn befaamde Gerundino, zijn oude Stradivarius en eerste liefde die ooit bespeeld werd door Paco Peña. Ook zijn Picasso-gitaar die hij bouwde tijdens het televisieprogramma 'De Nieuwe Stradivarius' van AVROTROS, ontbreekt niet.
In november 2016 trad Vaarzon Morel met groot succes op in het Apollo Theatre Harlem New York met het Ballet Hispanico. Daar speelde hij zijn eigen composities, wat hem een vermelding in de New York Times opleverde. Vaarzon Morel heeft onder anderen gewerkt met trompettist Eric Vloeimans, gitarist Harry Sacksioni en acteur Gijs Scholten van Aschat en trad meerdere keren op in De Wereld Draait Door.
Na de voorstelling in Singer Laren signeert Vaarzon Morel zijn eerste album Flamenco de Hoy dat op elpee is uitgebracht. De hoes is ontworpen door de internationaal bekende striptekenaar Joost Swarte.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>