Digitale kunst bij Gooise Academie | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ook jongeren zijn welkom bij de Gooise Academie.
Ook jongeren zijn welkom bij de Gooise Academie. (Foto: PR)

Digitale kunst bij Gooise Academie

  Cultureel

LAREN - De Gooise Academie in Laren biedt al veertig jaar cursussen boetseren, beeldhouwen, tekenen, schilderen én digitale kunst. Daarnaast vinden er ook regelmatig korte cursussen, inspirerende workshops of 'Academie Lezingen' plaats.

De online-inschrijving voor het komende seizoen is gestart en er zijn nieuwe initiatieven gelanceerd, waaronder 3D-printen en digitale fotografie.
Vanaf januari gaat de cursus 3D-printen van start. Deelnemers leren van Willem Zijlstra met behulp van een 3D-tekenprogramma een tekening te maken en krijgen uitleg over hoe een ontwerp printbaar wordt gemaakt. Het ontwerp wordt ook daadwerkelijk uitgeprint. De lessen worden ook gegeven bij het Willem de Zwijger College in Bussum.
Het bedienen van een digitale camera kan soms lastig zijn. Daarom biedt de Gooise Academie een cursus digitale fotografie aan. Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Deelnemers leren de basistechnieken om het maximale uit de camera te halen. Er wordt gewerkt met verschillende fotografische onderwerpen zoals natuur of model. De cursus wordt afgesloten met een tentoonstelling van de tijdens de cursus gemaakte foto's. Eva Kasbergen is de docent.

Lustrumfeest
Ondanks de fraaie naam is De Gooise Academie geen onderwijsinstelling in de naam der wet. Voor deelname is dan ook geen vooropleiding vereist. De academie is een non-profitorganisatie die geheel werkt zonder subsidie en - op de docenten na - wordt gerund door vrijwilligers. De docenten zijn allen beeldend kunstenaar met een academische opleiding en didactische ervaring. Dit jaar bestaat De Gooise Academie veertig jaar en dat wordt groots gevierd met een lustrumfeest in het voorjaar van 2019.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>