Henk van den Bergh in een kuip vol ijsschotsen.
Henk van den Bergh in een kuip vol ijsschotsen.

Laatbloei met tango en 'iceman' Henk van den Bergh in Kunstcafé

  Cultureel

BLARICUM - Het Kunstcafé in Het Vitus aan de Kerklaan brengt woensdag 14 november om 20.00 uur de primeur van een nieuwe muzikale theatershow. Een gloednieuw collectief met de naam Laatbloei presenteert een eerste indruk van het nieuwe muzikale programma Tangodating, Close Embrace in een Hollandse Milonga, een Argentijnse dans- en muziekvorm.

Blaricumse 'iceman' en dorpssmid Henk van den Bergh komt vertellen over de heilzame werking van ijskoud water en Dick Jonkers praat iedereen bij over onze vogels.
Laatbloei is voortgekomen uit de formatie Midlife in Concert. Twaalf jaar na hun laatste optreden onder die noemer zijn zangeres Saskia Riemens, schrijver Gerrit Hoogstraaten en componist Henk Dits nu in de late bloei van hun leven. Tijd dus om iets nieuws te proberen: de Argentijnse tango. Dick Jonkers van de Vogelwerkgroep vertelt over kijken naar vogels. Binnen de club zijn groepen actief die aandacht schenken aan diverse facetten van het vogelleven. Die passeren in woord en beeld de revue.
Sinds 1888 drijft de familie Van den Bergh de dorpssmederij van Blaricum. Henk van den Bergh staat nu aan het aambeeld en het vuur van de smidse. Hij heeft als klantvriendelijkste ondernemer van Blaricum en omstreken een beste reputatie, maar wat niet iedereen weet, hij is ook de Blaricumse 'iceman', in navolging van de bekende koudetherapeut Wim Hof. Van den Bergh zweert bij die therapie, die hem veel voordeel biedt in zijn strijd tegen reuma.
De toegang is gratis.

Meer berichten