'Cloud forest', olieverf op doek.
'Cloud forest', olieverf op doek.

Beeldend kunstenaar Sophie Steengracht exposeert in Singer Laren

  Cultureel

LAREN - Sophie Steengracht, winnares van de 'Van Vlissingen Art Foundation', exposeert van 27 november tot en met 2 december in Singer Laren.

De genoemde foundation helpt talentvolle hedendaagse kunstenaars om door te breken met hun werk en biedt elk jaar een kunstenaar de kans een reis te maken om inspiratie voor nieuw werk op te doen. Van het werk wordt een boek en een tentoonstelling gemaakt. Dit jaar werd beeldend kunstenaar Sophie Steengracht (1991) geselecteerd. Zij reisde voor inspiratie af naar Peru.

Steengracht maakte een reis naar Manu National Park in de zuidelijke Andes van Peru. In dit deel van het regenwoud heerst nog een enorme biodiversiteit en is de natuur nog 'onaangetast'. Ze maakte hier schetsen en een serie foto's als basis voor haar nieuwe schilderijen. De verhalen van de inheemse bevolking, de animistische cultuur en haar fascinatie voor de natuur vormen de leidraad voor de werken die in de expositie te zien zijn.

Het werk van Sophie Steengracht omvat grafische technieken, schilderkunst, sculptuur en fotografie. Centraal in haar werk staat een interesse in flux en constante verandering in de natuur, en de verbeelding hiervan in verschillende animistische culturen en mythen. Sophie onderzoekt ook de wederzijdse samenhang van de mens met zijn omgeving. In haar beelden zoekt ze naar ritmes en organisch groeiende droombeelden van een bezielde wereld. Zij is aangesloten bij het in Londen gevestigde collectief The Earth Issue, dat werkt op de grens van beeldende kunst en milieu-activisme.

Singer Laren is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.

Meer berichten