Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel.
Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel. Foto: Jano van Gool

Montere weemoed in Singer Laren

Cultureel

LAREN - Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel brengen zondag 2 december om 15.00 uur in Singer Laren een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen, als altijd, over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie.

Korte bespiegelingen, soms hilarische verhalen en poëtische songs. Montere weemoed, een combinatie van een lach en een traan. Over hoe fijne vleeswaren je melancholisch kunnen maken. Speciaal voor deze voorstelling schreef Beatrice muziek, ook bij een gedicht van Wim Brands, de dichter, journalist en presentator van het VPRO-programma 'Brands Met Boeken' die in 2016 plotseling overleed. Brands was een goede vriend van Verbogt.

De laatst verschenen roman 'Hoe alles moest beginnen' van Thomas Verbogt werd op de Longlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018 geplaatst. In 2017 verscheen de docu-film Ik begon te schrijven toen ik drie was over zijn schrijverschap. Thomas werd eerder genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de Boekhandelsprijs en de ECI Literatuurprijs 2016. Hij schrijft onder andere theaterteksten voor Debbie Petter en is vaste columnist voor De Gelderlander.
Beatrice is singer-songwriter en theatermaakster. Ze maakte diverse albums en theatervoorstellingen. Afgelopen jaar bracht ze haar album Montere Weemoed uit dat door Frits Spits in de Taalstaat werd gelanceerd. Haar laatste voorstelling Electric Lady was een Nederlandstalige ode aan Jimi Hendrix, waarmee ze viersterrenrecensies oogstte. Naast radio-dj bij 40UP Radio leest ze regelmatig luisterboeken voor: onder andere Judas van Astrid Holleeder en John Greens Een weeffout in onze sterren. Daarmee won ze in 2015 de Luisterboek Award.
Info: www.montereweemoed.nl.

Uit de krant