Foto: JR

Tentoonstelling 'Winkels van vroeger' bij Historische Kring Blaricum

  Cultureel

BLARICUM - De Historische Kring Blaricum zit nooit stil. Een nieuwe expositie in het onderkomen aan de Brinklaan 4a is zaterdag gestart. Een feest der herkenning. In 'Winkels van vroeger' is de boerenwoonkamer omgebouwd tot een kruidenierswinkeltje uit vroegere tijden. Aan de wanden hangen foto's van winkelpanden, oude facturen - afkomstig uit de Laarder Courant de Bel - en reclamemateriaal. In de etalagekasten pronken allerlei voorwerpen uit de tijd van weleer, variërend van blikken tot aan de oude meetstokken van de manufacturenwinkel.

Er is volop beweging in de voormalige zoutloods aan de Brinklaan 4a als ik voorzitter Joep Vos tref. Samen met vier andere vrijwilligers richt hij op dat moment de tentoonstelling in. Materiaal is er meer dan voldoende, vertelt Vos. Aan de expositie is een lange voorbereidingstijd voorafgegaan. "We stellen ons de vraag: wat gaan we doen en wat willen we laten zien? Vervolgens maken we een selectie van de juiste beelden en spullen."

Kapper Töpfel
Heel blij is Vos met de recentelijke schenking van herenkapper Gert Töpfel. Hij sloot enige tijd geleden zijn zaak en heeft een groot deel van de inventaris geschonken aan de Historische Kring. In een vitrine liggen een oud scheerapparaat, scharen en kwasten (voor het haarvrij maken van de nek) en staan flessen eau de cologne en een Berken-verpakking haarwater. Een grote kappersspiegel hangt op het toilet. "We zijn er heel trots op dat we deze verworven hebben", zegt Vos.
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten