Foto: Yvonne Verburg

Speldje voor Kunststad-helpers Blaricum

  Cultureel

BLARICUM - Tijdens een informele 'bedankborrel' in het gemeentehuis van Blaricum had burgemeester Joan de Zwart-Bloch voor dertig gasten een herinneringsspeldje meegebracht. Daarmee bedankte ze de mensen die zich hebben ingespannen voor de feestelijke activiteiten in het kader van de viering Blaricum Kunststad van het Jaar 2018.

Deze eretitel kreeg Blaricum van de Stichting Kunstweek, die elk jaar uit een reeks genomineerde gemeenten een winnaar aanwijst. Burgemeester De Zwart verklapte dat zij door de prijs werd verrast. Ze wist natuurlijk wel dat er in het dorp een actief cultureel leven is en dat Blaricum binnen haar grenzen talrijke kunstenaars heeft, maar ze had nooit kunnen bevroeden dat Blaricum boven aan een lijst van kunstzinnige plaatsen zou prijken. Maar de blijdschap was er niet minder om. Met steun van de gemeente werden tal van activiteiten door het jaar heen georganiseerd. Het maandelijkse Kunstcafé werd voor één keer in de openlucht gehouden, er was een fotowedstrijd, een muzikale happening onder leiding van dirigent Peter Santa, schoolactiviteiten en nog veel meer.

Aan de titel Kunststad van het Jaar was ook een prijs verbonden in de vorm van een door kunstenares Lidy Ponte gemaakte bronzen sculptuur, die nu prijkt in een vitrine in het gemeentehuis.
De zilverkleurige herinneringsspeld is een gestileerde miniatuur van dat bronzen kunstwerk. Nol van Bennekom kreeg het speldje door de burgemeester opgespeld. Via hem bedankte ze alle vrijwilligers voor wie een persoonlijke enveloppe met het speldje klaar lag. Nol van Bennekom is verbonden aan de Stichting Kunst & Cultuur Huizen en was een van de bijdragers aan de feestelijke kunststadactiviteiten. Hij is onder meer lid van de werkgroep Kunstcafé in Het Vitus en programmeur van het maandelijkse Blaercom Jazz Café.

Meer berichten