Afbeelding
Foto: Singer Laren

Singer Laren verwerft beeld Pépé Grégoire

Cultureel

LAREN - Singer Laren is bijzonder verheugd met de verwerving van het beeld Masker II uit 2003 van de Larense kunstenaar Pépé Grégoire. Het beeld is onderdeel van de Singer Prijs die hij in 2020 uitgereikt zal krijgen.

"Pépé is een van de beste beeldhouwers van Nederland. Zijn werk is eigenzinnig en grensverleggend", aldus museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm.

De Singer Prijs is een tweejaarlijkse oeuvreprijs uitgereikt door de Stichting Vrienden van Singer Laren aan een hedendaagse Nederlandse kunstenaar en bestaat uit een tentoonstelling en de verwerving van een kunstwerk voor de museumcollectie. Het beeld Masker II zal vooruitlopend op de tentoonstelling in de zomer van 2020 binnenkort al in de beeldentuin te bewonderen zijn.
Tegelijkertijd maakt het beeld Hand en voet in omhelzing van Pépé Grégoire op het voorplein van Singer Laren plaats voor een nieuw beeld. Het monumentale beeld was de eerste in een reeks beelden die op deze plaats tentoongesteld wordt. Welke kunstenaar Grégoire zal opvolgen, maakt Singer Laren binnenkort bekend.

Uit de krant