Kunstcafé na winterstop terug in Het Vitus | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Lucette Snellenburg.
Lucette Snellenburg. (Foto: PR)

Kunstcafé na winterstop terug in Het Vitus

  Cultureel

BLARICUM - Het eerste Kunstcafé van 2019 - na de winterstop - presenteert in Het Vitus aan de Kerklaan 10 een programma van zang (Lucette Snellenburg), beelden (Ton van der Linden) en een uitleg over de begintijd van de zendercommunicatie, ofwel de morsepunten en -strepen (Cor Schaapherder en Peter Damen). Dat gebeurt op woensdagavond 13 februari.

Lucette Snellenburg is een ervaren en veelzijdige zangeres die met haar soulvolle stem op verschillende manieren invulling geeft aan haar passie. Maar weinig zangeressen kunnen zo veel soul, zo veel oprechte bezieling in hun repertoire leggen als Lucette. Geen wonder dat haar afstudeeroptreden aan het Hilversums Conservatorium goed was voor dat felbegeerde maar toch zo zeldzame 'cum laude'. Het was diezelfde bezieling die Lucette tot winnares van de prestigieuze Pall Mall Swing Award maakte.

Kunstenaar Ton van der Linden is samen met zijn vrouw Carla onlangs in Eemnes komen wonen. Hij heeft zijn hele leven veel getekend en geschilderd, maar sinds een paar jaar verliest hij zich totaal in het boetseren. Zijn sculpturen (uitgevoerd in keramiek en brons, op huiskamerformaat) zijn figuratief, geïnspireerd door de schoonheid van het menselijk lichaam, lichaamshouding en non-verbale communicatie, soms met een ironische twist. Zijn beelden worden omschreven als 'krachtig', 'expressief' en 'dynamisch' en bevatten een duidelijke signatuur.
Cor Schaapherder en Peter Damen zullen door middel van een eenvoudige powerpointpresentatie iets vertellen over het ontstaan en gebruik van morsecode. Beiden zijn nog regelmatig actief op de korte golf als gelicentieerd radiozendamateur. Contacten met de hele wereld zijn hierbij mogelijk.

Het Kunstcafé op 13 februari begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>