Eemnessers wacht 'een gouden tent' | Laarder Courant
Met rechts de kinderruimte.
Met rechts de kinderruimte. (Artist impression: Gemeente Eemnes)

Eemnessers wacht 'een gouden tent'

  Cultureel

EEMNES - Nog tweehonderd dagen te gaan en dan opent het Huis van Eemnes. Dat zei Robert-Jan Vos, zakelijk leider van nu De Hilt en straks het Huis van Eemnes. Robert-Jan Vos sprak vorige week vol passie en trots tijdens een informatieavond in het gemeentehuis waar in drie sessies het interieur, de buitenruimte en gecombineerd Het Leerwerkhuis en de programmering aan de orde kwamen.

"We willen op 26 augustus het Huis van Eemnes in gebruik nemen, tegelijk met de start van het school-, sport- en cursusseizoen", was zijn enthousiaste mededeling. De officiële opening volgt in september. Zo'n honderd mensen waren op deze bijeenkomst afgekomen.

De interieurontwerpers toonden hun plannen van 'the third place' (first place=huis, second place= werk, red.), waar bezoekers zich op hun gemak, veilig en altijd welkom moeten voelen. "Gratis in de basis en iedereen is gelijk aan elkaar", zei Marcel van der Veer. "We gaan een gouden tent tegemoet", riep Gerard Wortel na afloop over de levendige huiskamer of inspiratieplek dat het Huis van Eemnes moet gaan worden.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten