Impressie van de Nardinc vleugel, Bedaux de Brouwer Architecten.
Impressie van de Nardinc vleugel, Bedaux de Brouwer Architecten. (Visualisatie: 3D Studio Prins)

Singer valt als blok voor Bedaux de Brouwer Architecten voor ontwerp Nardinc-vleugel

  Cultureel

LAREN -De nieuwe museumvleugel van Singer Laren, waar de omvangrijke schenking van Els Blokker-Verwer - de privécollectie kunstwerken van Els en Jaap Blokker: de Collectie Nardinc - in de loop van 2021 te zien zal zijn, is ontworpen door Bedaux de Brouwer Architecten. "Wij zijn unaniem als een blok gevallen voor het tijdloze modernisme van de architectuur van Bedaux de Brouwer Architecten. Het ontwerp voorziet in een mooi, fris en duurzaam museumgebouw, dat prachtig aansluit bij de huiselijke omgeving van Singer Laren", zegt Evert van Os, algemeen directeur van Singer Laren.

De kosten voor de zogenaamde Nardincvleugel om permanent het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme te kunnen laten zien, is ook een schenking van de Larense Els Blokker-Verwer.

Het bestaande museum is in de jaren 50 van de vorige eeuw ontworpen door de Larense 'landhuisarchitect' Wouter Hamdorff. De klassiek moderne bovenlichtzalen, de heldere plattegrond en de materiaalkeuze van dit ontwerp hebben voor Bedaux de Brouwer als uitgangspunt gediend voor de opzet van de nieuwe vleugel. "De architecten hebben een elegant en schilderachtig ontwerp gemaakt: een 'villa museum' dat een perfecte thuishaven biedt voor de Nederlandse modernisten uit de Collectie Nardinc", vult museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm zijn collega aan.

De huidige museumzalen zijn toe aan een grondige renovatie en zijn niet meer passend bij de huidige tijd. Singer Laren streeft er dan ook naar om naast de bouw van de nieuwe vleugel, de bestaande museumzalen de komende periode met steun van zijn supporters te moderniseren.

Meer berichten