Swingen met black gospel in basiliek | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Trompettist Michael Varekamp.
Trompettist Michael Varekamp. (Foto: Nico Brons)

Swingen met black gospel in basiliek

  Cultureel

LAREN - Een Black Gospel Night vindt vrijdag 29 maart plaats in de basiliek aan de Brink in Laren. "Het wordt wervelend", garandeert de organisatie.Het is eens iets anders dan de zondagse mis.

Tijdens de eerste editie - vorig jaar - waren de kerkbanken allemaal gevuld. Toch had het publiek achteraf wat kritische noten. "Als organisatie hebben wij daar goed naar geluisterd en hebben we voor deze tweede editie aandachts- en verbeterpunten aangebracht", zegt Hans Peter van den Bosch van organisatiebureau Eigenwijze Evenementen.

"We brengen dit keer het indrukwekkende blackgospelkoor G-roots naar Laren", gaat Van den Bosch verder. "G-roots neemt het publiek mee naar de zwarte kerken in Amerika. Met stemmen die zichzelf al hebben bewezen in de Nederlandse muziekindustrie. De leden van het koor zingen veel als achtergrondzanger of -zangeres bij (inter)nationale artiesten. Regelmatig zoeken zij elkaar op om hun passie voor black gospel, en de blijde boodschap met elkaar en hun publiek te delen. Het koor wordt vergezeld door drie muzikanten, die zorgen voor een opzwepende en innemende mix, van uitzinnig tot heel klein."
Daarnaast treden Joy Wielkens (zangeres en actrice) en trompettist Michael Varekamp op. "Wielkens' optreden voor het Koninklijk Huis tijdens het Bevrijdingsfestival 2017 zorgde voor een onvergetelijk podium en Varekamp is zonder twijfel de beste trompettist van Nederland en geniet bekendheid als de Dizzy Gillespie van de lage landen. Het wordt een unieke belevenis, op een locatie waar saamhorigheid, emotie en vreugde samenkomen", zegt Van den Bosch.

De basiliek wordt vrijdag 29 maart omgetoverd tot een bijzondere sfeerlocatie aan De Brink, met veel kaarslicht. "Buiten plaatsen wij enkele kramen voor een gezellig samenkomen om voorafgaand - met elkaar - te genieten van een kop koffie/thee en van een glas wijn, in de pauze en na afloop."

Kaarten à 27,50 euro zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel in Laren, bij Primera Eemnes en Huizen en via www.blackgospelnight.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>