Carla Seidel.
Carla Seidel. (Foto: Ineke Vaasen)

Fotografe Ineke Vaasen (66) uit Laren gaat solo

  Cultureel

LAREN - Dolblij is fotografe Ineke Vaasen. Ze heeft haar eerste solo-expositie: 'Blossoms of Age'. Ze toont in het Brinkhuis foto's van negen vrouwen. "De aanleiding is dat ik deze maand vijf jaar de exposities in het Brinkhuis organiseer", vertelt Ineke Vaasen (66).

"Ik vond het tijd voor een solo-expositie van mezelf. Het idee hiervoor ontstond bij het zien van een foto in het NRC. Dat leek net Antoinetty van den Brink en toen ik haar benaderde, wilde ze mijn muze wel zijn." Vervolgens maakte ze moodboards om haar expositie-idee vorm te geven.

Op de tentoonstellingswand van het Brinkhuis hangen nu de foto's (60x80 cm) van negen Larense vrouwen. Vaasen benaderde echter tien vrouwen, maar tussen één vrouw en Vaasen klikte het simpelweg niet. De anderen - Irmy Vos, Marlin Grégoire, Irma Bogaers, Désirée Niekus, Marlinda Renes, Amanda Spoel, Ineke Hilhorst, Antoinetty van den Brink en Carla Seidel - durfden het project van de fotografe aan. Bijzonder is dat alle vrouwen met bloemen op de foto zijn gezet. "Het werken met bloemen is mijn twee grote liefde", zegt de Larense, die ook bloemwerk voor de processie maakt.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten