Proosten op de samenwerking. V.l.n.r.: Tom van der Poel, Marian Buvelôt en Robert Jan Vos.
Proosten op de samenwerking. V.l.n.r.: Tom van der Poel, Marian Buvelôt en Robert Jan Vos. (Foto: Daniëlle de Bruijn)

Huis van Eemnes en Speeldoos stemmen programmering af

  Cultureel

EEMNES - Een samenwerking tussen het Huis van Eemnes, Bibliotheek Gooi en meer en Theater de Speeldoos is officieel beklonken! Marian Buvelôt (directeur Bibliotheek Gooi en meer), Robert Jan Vos (directeur Huis van Eemnes) en Tom van der Poel (directeur Theater de Speeldoos in Baarn) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vos: "Elke samenwerking die je kunt realiseren is mooi en maakt je krachtiger."

De drie partijen zoeken toenadering op het gebied van programmering van het Huis van Eemnes en andere zaken waarin ze elkaar kunnen ondersteunen. "Het resultaat van de samenwerking moet leiden tot een mooie en elkaar aanvullende programmering in Eemnes, Baarn en de omgeving daaromheen", aldus het drietal.

"We gaan elkaar niet beconcurreren, maar versterken", benadrukt het gezelschap. Zo wordt op de websites naar elkaar verwezen en hopen de directies dat het technisch mogelijk is dat hun ticketsystemen aan elkaar gekoppeld worden, zodat op de site van het Huis van Eemnes ook kaartjes voor voorstellingen in de Speeldoos - en andersom - gekocht kunnen worden. "Dat is ons ideaalplaatje."
In het Huis van Eemnes ligt vanaf de tweede helft van januari 2020 de focus op muziekvoorstellingen mét lokale inbreng. Maar de programmering in het Huis van Eemnes is meer dan alleen theater. Een programmaraad is daar druk mee. Komend najaar wordt het publiek een grootse preview van de programmering getoond. "Het wordt echt heel erg leuk!"

Meer berichten