Het Gooisch Drummerscollectief is ook van de partij.
Het Gooisch Drummerscollectief is ook van de partij. (Foto: GMS)

Gooische Muziekschool strijkt neer

  Cultureel

LAREN - Voor leerlingen en studenten van De Gooische Muziekschool is de maand juni traditioneel de uitvoeringsmaand. De school strijkt op de zaterdagen 15 en 22 juni neer in Laren met mooie voorstellingsmomenten. Beide dagen zijn gevuld met afwisselende optredens in Singer en het Brinkhuis.

Zaterdag 15 juni geven de afdelingen Basisvorming Muziek, Kinderkoren en Musical & Dance Center twee uitvoeringen in de concertzaal aan de Oude Drift.

Singer
Met de voorstelling 'Reis door de Ruimte' nemen de leerlingen (4 tot 12 jaar) om 13.00 uur het publiek mee naar hun wereld in de ruimte. 's Avonds om half acht openen de kinderkoren de voorstelling, onder leiding van dirigent Agnes van Laar. Aansluitend is het optreden van Musical & Dance Center: 'Listen with your Heart'. Een kijkspel waarbij de leerlingen eigen ervaringen delen in een musicalbewerking, gemaakt door artistiek leider Danny Poetiray.

Brinkhuis
Op zaterdag 22 juni kan iedereen komen kijken naar instrumentale en vocale optredens in en rond het Brinkhuis. In de theaterzaal van het centrum aan de Brink 29 start om 12.30 uur de voorstelling 'Peter Pan' (reserveren verplicht, entree gratis) door leerlingen van JongTheaterklas. Daarna zullen instrumentalisten en vocalisten om 13.45 uur en om 15.00 uur diverse optredens verzorgen. Op het buitenpodium speelt de smallband Just Play onder leiding van Bernd Jahn en is er het Gooisch Drummerscollectief: 32 drummers die afwisselend op vier drumstellen gezamenlijk bepaalde nummers zullen spelen. Deze groep muzikanten staat onder leiding van Ko Bliekendaal. Op het buitenpodium is er doorlopend muziek tussen 12.30 en 16.00 uur.

Reserveren
Kaarten voor de optredens op 15 juni kosten 10 euro. Op 22 juni zijn de optredens gratis. Wel reserveren voor 'Peter Pan' via info@degooischemuziekschool.nl.

Meer berichten