Foto: PR

Bont beschilderde schapen in Laren

  Cultureel

LAREN - Art Laren heeft dit jaar tien Larense kunstenaars gevraagd een kunststof schaap te beschilderen in hun eigen unieke stijl. De schapen zijn bij Larense winkels te bewonderen.

Waarom een schaap?
"Schapen staan synoniem voor het dorp Laren. Al vanaf de middeleeuwen waren er schapenhouderijen in Laren. De bekende Nederlandse schilder Anton Mauve, die in 1885 in Laren is gaan wonen, heeft veelvuldig taferelen met schapen in zijn schilderijen vastgelegd", legt Bert Harenberg, woordvoerder Art Laren, uit.

Op zondag 16 juni vindt rond 15.00 uur een veiling plaats en krijgt elke beursbezoeker de mogelijkheid om een bod op één van deze unieke schapen uit te brengen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting Energy4all, een stichting die geld inzamelt om het belangrijke onderzoek naar een medicijn voor energie-stofwisselingsziekten te ondersteunen.

Aan deze actie doen de volgende kunstenaars mee: Annemieke Vetter, Bettie Bruin, Paulo Otto, Hanneke Setz, Marieke de Jong, Marja Tholen, Gemma van der Zee, Henk Gijselman, Valentijn Zwanikken en Ans van der Zee.

Meer berichten