Wethouder Gerard Knoop bij de verrassingstassen van de bibliotheek.
Wethouder Gerard Knoop bij de verrassingstassen van de bibliotheek. (Foto: Bibliotheek hlb)

Wethouder Knoop bezoekt bieb in Huizen

  Cultureel

BLARICUM - Wethouder Gerard Knoop heeft vanmorgen de bibliotheekvestiging in Huizen bezocht. Hij kreeg een rondleiding van directeur Pauline Gmelig Meyling. Zij liet de wethouder zien dat er hard gewerkt wordt aan het vormgeven van de vereiste protocollen zodat de vestigingen donderdag 14 mei open kunnen.

De directeur vertelde de wethouder ook wat meer over de verrassingstas die leden sinds 4 mei is af te halen bij de bibliotheekvestigingen in Huizen en Laren. De leners zijn bijzonder enthousiast over dit initiatief: in een week tijd zijn er een kleine 200 tassen opgehaald.

Maatregelen
De wethouder, die veel affiniteit heeft met welzijn en jeugd, was erg verheugd te zien dat de maatregelen en protocollen volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM nauwlettend door de bibliotheekmedewerkers worden nageleefd om zo de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen.

De bibliotheekvestigingen gaan vanaf donderdag stapsgewijs open. Er worden aangepaste openingstijden gehanteerd. Er wordt gestart met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn.

Bewegwijzering
Per week wordt bekeken hoe het gaat en of er kan worden uitgebreid. In beide vestigingen is bewegwijzering aangebracht om ervoor te zorgen dat iedereen de anderhalve meter bibliotheek veilig kan bezoeken.

Vanaf donderdag is de bibliotheek in Huizen geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op woensdag is deze vestiging geopend van van 12.00 tot 16.00 uur. De bibliotheek in Laren is van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend.

Meer berichten