De coronamaatregelen zijn weliswaar versoepeld, maar ondoenlijk om een coronaveilige Kermisweek te organiseren.
De coronamaatregelen zijn weliswaar versoepeld, maar ondoenlijk om een coronaveilige Kermisweek te organiseren. (Foto: Bob Awick)

Geen Kermisweek in Blaricum vanwege corona

  Cultureel

BLARICUM -  "Wij hebben in goed overleg met de gemeente, de organisatoren van onze evenementen en het bestuur van de Oranjevereniging besloten dat alle evenementen van de Oranjevereniging betreffende de kermis geen doorgang kunnen vinden", laat Mona Deuning namens het bestuur van Oranjevereniging Blaricum weten.

De Oranjevereniging hoopt dat de inwoners deze beslissing zullen begrijpen. "De gezondheid van ons allen is het allerbelangrijkste." Het is een teleurstelling voor iedereen dat het Blaricumse feest nu niet door kan gaan, want velen hadden gehoopt dat het met de versoepeling van de coronamaatregelen wel zou lukken.

Ondoenlijk
Die versoepelingen werden ook door de Oranjevereniging met spanning gevolgd. "Veel mensen dachten dat de Kermisweek wel door zou kunnen gaan nu weer meer kan, maar met de nieuwe regels is het ondoenlijk voor ons om aan alle eisen te voldoen."

"In onze overweging heeft meegespeeld dat, wil men iets organiseren boven de 250 personen, men verplicht is te vragen aan de bezoekers of ze gezondheidsklachten hebben en om te reserveren, zodat contact kan worden opgenomen als blijkt dat een aanwezige is besmet was met het coronavirus."

Afwachten
"Er moeten voldoende sanitaire voorzieningen en uitgangen aanwezig zijn en er mogen geen opstoppingen ontstaan. Verleden jaar werd ons door de gemeente ook nieuwe maatregelen opgelegd, het was toen even slikken en afwachten, maar wat hebben we een geweldige kermis gehad in 2019."

"Het coronavirus gebiedt ons aan vele maatregelen te houden, waardoor er een kermis ontstaat die wij niet gewend zijn. Denk maar aan de anderhalve meter afstand, geen omhelzing, niet meezingen in de kroeg en wij denken dat er nog veel meer te bedenken is wat de bezoekers ontzegd wordt."

Niemand teleurstellen
"Dan blijft de vraag is het mogelijk en verstandig om toch iets te organiseren met deze versoepelde maatregelen? Mogelijk? Misschien in het heel klein. Maar wij willen niemand teleurstellen, dus als wij kermis vieren doen wij dat met alle Blaricummers."

"Verstandig? Wij denken van niet. Gezondheid gaat echt voor. De Minister President zei het al: 'Het virus gaat niet op vakantie' en 'afstand houden, geeft ruimte aan elkaar'. Een teleurstelling voor de bezoekers, maar ook voor ons. Wij wensen iedereen een goede zomer toe en hopen iedereen snel te kunnen ontmoeten op een van onze evenementen die wel kunnen worden georganiseerd."

Meer berichten