Aalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt de traditionele kermismis in Laren.
Aalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt de traditionele kermismis in Laren. (Foto: Stichting Kermis Laren)

Kermismis zondag bij de poffertjeskraam op de Brink

  Cultureel

LAREN - De kermismis wordt zondag 12 juli om 11.00 uur gehouden. Deze keer niet midden op de kermis, want die is er niet dit jaar vanwege het coronavirus. Wel is er een gespreide kermis in het centrum. De mis zal nu worden gehouden op de Brink bij de poffertjeskraam.

Voorganger van de kermismis is zoals gebruikelijk aalmoezenier Bernard van Welzenes van het Kermis-circus en Schipperspastoraat. Muziekvereniging Sint Jan verleent muzikale medewerking aan de viering. De Heilige Mis staat in het teken van hoop: hoop voor de kermisexploitanten dat ze snel allemaal weer gewoon hun attracties mogen laten draaien.

Improvisatie
"Bij mooi weer, wat we verwachten, wordt de kermismis dus in de open lucht gehouden en kunnen met voldoende afstand en enige begrip voor de improvisatie meer mensen deelnemen. Mocht het regenen dan wordt de mis binnen opgedragen en is het aantal deelnemers beperkt", laat de Stichting Kermis Laren weten.

"Als u goed ter been bent wordt u verzocht uw eigen klapstoel mee te nemen." Het boekje kan hier worden gedownload. De kermismis wordt ook uitgezonden via livestream. Via facebook is de mis via de Stichting kermislaren vanaf 11.00 live te volgen. Ook op youtube wordt gestreamed. Vanaf 11.00 uur is de mis te volgen via https://youtu.be/XYMsHb2NtLE.

Meer berichten