Een portret van Johan Cruijff, geschilderd door Gemma van der Zee.
Een portret van Johan Cruijff, geschilderd door Gemma van der Zee.

Werk Ank en Gemma van der Zee in Brinkhuis en kloostertuin

  Cultureel

LAREN - Gemma en Ank van der Zee, twee Larense kunstenaressen, tonen hun schilderijen en beelden tot 17 augustus in het Brinkhuis in Laren en de naastgelegen kloostertuin.

Bij toeval kwamen ze achter elkaars bestaan. Gemma en Ank zijn namelijk geen zussen, maar inmiddels wel bevriende vakgenoten die regelmatig samen exposeren.

Beelden
In Ank’s bronzen en stenen beelden staan de mens en het dier centraal. Haar beelden hebben een robuuste en krachtige toets. In haar stenen beelden laat ze sommige delen onaangetast, waardoor een wisselwerking tussen ruw en glad ontstaat.

Na haar beroepscarrière in het bedrijfsleven heeft zij opleidingen gevolgd bij vooraanstaande kunstenaars, de Wackeracademie en de Gooise Academie voor Beelden de Kunsten.

Portretschilder
Gemma is een erkende portretschilder. Ze heeft zich van kinds af aan met tekenen en schilderen beziggehouden. Ze is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende haar verdere leven blijft schilderen haar grote passie.

Na eerst een korte tijd in Laren gewoond te hebben, verhuist Gemma naar Brazilië. Ze volgt er cursussen in reclame- en illustratietekenen. Eenmaal terug in Laren legt ze zich uiteindelijk volledig toe op portretschilderen. Ze werkt voornamelijk in acryl op doek, maar maakt ook pasteltekeningen. Naast het portretteren van bekende personen uit de operawereld, maakt ze ook porttetten in opdracht van zowel kinderen als volwassenen.

Een beeld van Ank van der Zee.

Meer berichten